SLOUGHT ADMINISTRATION OFFICE - Slought Foundation  Philadelphia

projects

The New Slought Administrative Desk reflects on the reluctance of the Slought Foundation towards a fixed identity, but also meets the administrative needs and rapid growth of the organization through a design highlighting spatial functionality. The desk is conceived as a ribbon which is then folded into a three-dimensional meander. The meander marks the edge of Slought's administration areas while not foreclosing on public engagement.  At the same time, it reflects its non-representational and ideologically heterogeneous engagement with contemporary arts and publics. The choice of materials--bare plywood and black recycled rubber sheets--have been selected not only out of cost concerns, but also because they highlight the non-expressive aspect that the organization felt their administrative responsibilities should entail.

NAO / project credits